Close
k

Projects

Contact

News

Let's connect

5 reden waarom het inhuren van een webdesigner een plus is!

In het tijdperk van computers en internet is het essentieel om online aanwezig te zijn met je bedrijf. Je website is het spilfiguur van de moderne marketingstrategie. Zonder website heeft een bedrijf nog maar een povere kans om groot te worden. Maar er zijn anno 2019 zoveel websites, waardoor mensen best verwend zijn op dat vlak. Je moet dus niet alleen aanwezig zijn op het internet, maar je moet uitblinken. Dit betekent dat je een website met een aantrekkelijk, modern design en een perfecte functionaliteit nodig hebt.

1.    Goede eerste indruk

De eerste indruk is altijd de belangrijkste. Het ergste dat een website kan overkomen op vlak van Search Engine Optimalisatie is het zogenaamde “pogo sticking”, het fenomeen waarbij websitebezoekers je website bezoeken, om een of andere reden geen aantrek hebben met je website en weer weg klikken om vervolgens bij je concurrent te kijken en daar rond te blijven hangen. Dat is gegarandeerd enkele richting naar pagina 2 op Google. Je tekst-SEO mag nog zo goed zijn, als je website geen aantrekkelijk design heeft, klikken mensen weg en mag jij je felbegeerde plaats op Google dag zwaaien.

Door je website te laten maken door een goede, professionele webdesigner, heb je iemand met kennis van de laatste nieuwe trends tot je beschikking. Iemand die de markt in het oog houdt en weet wat mensen aantrekt.

2.    Bespaar tijd en geld

Je website door een professional laten maken, bespaart je een heleboel tijd. Een professionele webdesigner is niet aan zijn proefstuk toe en weet wat hij aan het doen is. Hij volgde cursussen, scholingen en heeft tonnen ervaring waarbij hij de kneepjes van het vak heeft leren kennen. Als jij dit allemaal eerst zelf nog moet leren, ben je ontzettend veel tijd kwijt.

Het laten maken van een website bespaart je daarbovenop ook nog eens geld. Het loon van een professional mag dan een grote kost zijn, maar op lange termijn haal je deze investering er zeker uit. Een aantrekkelijke website trekt meer klanten aan, zorgt er voor dat je hoger op zoekmachines rankt en bezorgt je ongetwijfeld vele financiële voordelen.

3.    Onbekende, nieuwe technologieën

Het internet verandert dagelijks. Nieuwe technologieën, nieuwe computercodes, nieuwe manieren om bezoekers naar je site te trekken… alles verandert continue. Een professionele webdesigner is op de hoogte van deze stroom van veranderingen. Je website door zo iemand laten maken, heeft als extra voordeel dat je een voet in die hele wereld aan vernieuwing en vooruitgang hebt.

Jij zelf hoeft geen kennis te hebben van al die nieuwe ontwikkelingen in de internetwereld, dat is de job van je webdesigner.

4.    Prestatie van je website

Herinner je je het pogo sticking dat we onder #1 bespraken, het snelste ticket richting achteruit op Google? Een van de grootste oorzaken van pogo sticking is een website die traag laadt. Mensen vinden het vreselijk wanneer ze te lang moeten wachten op een website.

Een website creëren die qua prestatie geperfectioneerd is, is een geavanceerde kunst. Er zijn zoveel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden, zoveel functies die een website kunnen vertragen. Dat krijg je als niet-professional niet allemaal geleerd. Een website laten maken door een professionele webdesigner is ook om deze reden heel erg belangrijk.

5.    Startpunt voor marketing

Een goede professionele website is niet alleen maar een website. Een website staat symbool voor het bedrijf dat jij in de wereld zet, het merk dat jij groot wil laten worden. Jouw website is jouw visitekaartje en het voedsel op je tafel. Een goed webdesign is tevens het startpunt voor je hele marketingcampagne. Welke klanten wil je aantrekken, welke designs passen bij je merk en welke sfeer wil jij creëren naar de buitenwereld toe? Daar begint marketing mee.

Professionele webdesigners zijn zich hier van bewust en zijn ook in dit marketing aspect van webdesign geschoold. Nog een pluspunt voor het laten maken van je website.

Overtuigd? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en offerte.