Close
k

Projects

Contact

News

Let's connect

Makkelijker verkopen op social media met Shopware 6

Steeds meer mensen gebruiken social media als shoppingkanaal. Reden te meer om er extra aandacht aan te besteden in je e-commercestrategie. Met Shopware 6 wordt het nog makkelijker om je productcatalogus op te nemen in Facebook en Instagram.

Met Facebook & Instagram Checkout kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit een post of story de getoonde producten bestellen. Op dit moment stuurt de app in kwestie hen door naar de juiste pagina op je webshop, maar in de toekomst zullen ze het sociale kanaal zelfs niet meer moeten verlaten om hun aankoop te voltooien.

Dit principe wordt op dit moment volop getest in de Verenigde Staten. Shoppen, bestellen en betalen: het gebeurt allemaal in de apps van Facebook en Instagram. Klanten krijgen alle meldingen over hun bestelling (zoals bevestigingen of traceercodes) met pushberichten.

Automatisch updaten met Shopware 6

Met Shopware 6 Professional kan je automatisch up-to-date product-exports naar de Facebook Catalog Manager sturen. Naast een productfeed voor Facebook zijn er ook exportmogelijkheden voorzien voor Google Shopping en Pinterest.